3. Desember

I dag er det 3. desember, og det betyr ny oppskrift. Det er en liten pengepung til å ha kort og mynter oppi. Eller andre småtterier. Det herlige med denne oppskriften er at du kan bruke hva som helst av garn som du har liggende. Jeg brukte restegarn, denne gangen ble det mitu. Den er super enkel å lage, og tar en liten ettermiddag.

Pengepung i perlestrikk med tusenfryd bord

Du trenger: restegarn, eller som jeg har brukt her, Mitu, og pinne nr. 3. En liten glidelås, nål og sytråd.

Slik gjør du: legg opp 27 masker på pinne nr. 3. Strikk perlestrikk; første pinne: en rett, en vrang, fortsett ut pinnen. Andre pinne: rett på vrangen, vrang på retten, fortsett ut pinnen. Strikk perslestrikk til arbeidet måler ca. 13 cm. Strikk en pinne rett.

Fortsett med tusenfrydstrikk:

Pinne nr. 1: strikk 3 masker vrangt sammen uten å slippe de av pinnen. Ta på et kast, før pinnen bak tråden og strikk de 3 maskene vrangt sammen en gang til, så kan du slippe tråden. Fortsett slik ut pinnen.

Pinne nr. 2: Skift evnt. til ny farge. Strikk rett.

Pinne nr. 3: strikk 2 masker vrang. Strikk 3 masker vrangt sammen uten å slippe de fra pinnen. Ta på et kast, før pinnen bak tråden og strikk de 3 maskene vrangt sammen en gang til. De 2 siste maskene på pinnen strikkes vrangt.

Pinne nr. 4: strikk rett.

Gjenta pinne 1-4 så langt du ønsker. Jeg strikket 7 rader med tusenfryd. Siste pinne strikkes rett, og fell av.

Sy sammen i sidene med garnet, deretter sys det på en glidelås med vanlig sytråd. Hvis du trenger hjelp til tusenfrydstrikk, så ligger det en rekke videoer ute på youtube. Søk på «daisy knit stitch».

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Adventskalender, Inspirasjon, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av knitbymary og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til 3. Desember

 1. Nina C. sier:

  Tror jeg skal prøve meg på denne her:) Kjøpt en glidelås på Panduro,men den er 15 cm lang.så det blir litt større pengepung en den ovenfor,men det jeg lurte på om jeg burde legge opp mer masker enn 27 stk?

 2. knitbymary sier:

  Ja, så bra! Vel, jeg er litt usikker på målene her, siden jeg har gitt den bort. Så du får prøve deg litt frem tror jeg… men den ble jo ikke så lang som 15 cm, så du må uansett ha flere masker ja. 🙂 Lykke til!

  • Nina C. sier:

   Aha,men da tester jeg ut med ulik antall masker 🙂

   • knitbymary sier:

    Beklager at jeg ikke var til mere hjelp på denne! 🙂 Men du klarer det sikkert helt fint!

   • Nina C. sier:

    Det går helt bra:) Ble ferdig med den idag. Jeg surret litt med antall masker så jeg fikk ikke helt til noe særlig mønster annet en perlestrikk:) Men øvelse gjør jo mester:)

 3. knitbymary sier:

  det er jo egentlig veldig lett å regne seg til forresten, hvis du ser på strikkefastheten på garnet du bruker. Hvis du feks har 22 masker på 10 cm, så blir det 33 masker på 15 cm 🙂

 4. Tilbaketråkk: Knit by me #3 |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s