5. desember

Bak dagens luke gjemmer det seg et perlekjede av den fineste ullflor. Det er super enkelt å lage og vakert rundt halsen.

Du trenger: 10-15 gram ullflor (kardet ull), en filtnål, filtnålene er litt lengre nåler med små tagger i endene, det er disse taggene som filter ulla sammen, de finnes i forskjellige tykkelser, men til denne oppskriften er ikke det så viktig, du får ofte kjøpt filtnåler på steder som selger ull og strikkegarn. Til monteringen trenger du ca 30 små perler, synål og tråd.

Form litt ullflor til en liten ball ca 5 cm diameter og stikk filtnålen inn i den som om det var en voodoodukke du vil virkelig ille. Snu hele tiden på ullfloret så perlen blir rund. Dette gjør du helt til perlen har en fin rund fasong og er passe fast. Når du er fornøyd med den første perlen lager du neste, mitt perlekjede består av 28 perler, ønsker du et lengre kjede lager du flere. Tilslutt trer du alle perlene på en tråd obs! Ikke for tynn, jeg brukte dobbel brodertråd DMC 50, men det er ikke så viktig. Etter den siste perlen tres det 25-30 små perler på tråden, lag en løkke av små perlene ved å gå tilbake med nålen i den siste ullperlen.  Fest tråden godt.

Vips var perlekjedet ferdig!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Adventskalender, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av vvooll, Tilbehør og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s