6. Desember

                            Gryteunderlag

Under den 6. luken gjemmer det seg et heklet gryteunderlag.

Du trenger: restegarn i to eller flere farger. Jeg har brukt 3-trd. rauma garn. Og heklepinne nr. 4.

Slik gjør du: ta enden av tråden over to fingre, surr den rundt de to fingrene en gang slik at det blir en sirkel. Før hekle pinnen gjennom sirkelen, hent den lange tråden gjennom. Nå er det en tråd på pinnen.

Ta tråden på pinnen og dra den gjennom den som er på pinnen, slik at det blir en løkke. *Ta pinnen gjennom sirkelen, hent tråden. Dra tråden gjennom begge løkkene.*

Gjenta fra * til * totalt 5 ganger, slik at du har 5 masker på pinnen.

Dra så i den korte tråden slik at sirkelen blir strammet inn. Før pinnen gjennom første masken i sirkelen. Bytt eventuelt garn. Hent tråden og dra gjennom begge.

 Lag en stav med 3 masker. Ta pinnen gjennom den første masken igjen, hent tråden. Ta tråden på pinnen, før pinnen gjennom den første masken igjen og hent tråden. Gjenta til det er totalt 10 tråder på pinnen.

Dra tråden gjennom alle de 10 trådene. Hent tråden og dra den gjennom løkken. Før pinnen gjennom den første masken igjen, hent tråden og dra gjennom begge løkkene.

*Fortsett på neste maske i sirkelen. Ta tråden gjennom maske nr. 2, hent tråden. Ta tråden på pinnen, før pinnen gjennom den andre masken, hent tråden. Gjenta til det er totalt 10 tråder på pinnen. Dra løkken gjennom alle de 10 trådene, hent tråden og dra den gjennom løkken. Før pinne gjennom den andre masken igjen, og hent tråden. Dra gjennom begge løkkene.*

Gejnta fra * til * gjennom alle maskene i sirkelen, totalt 5. Fest tråder.

Lag så mange slike blomster du vil for å lage et gryteunderlag. Sy sammen blomstene til slutt med garn.


Reklame
Dette innlegget ble publisert i Adventskalender, Interiør, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av knitbymary, Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til 6. Desember

  1. Tilbaketråkk: Kjøkkenkluter og andre kluter.. | Knit 'n' roll!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s