13.desember

Er du glad i musikk, og liker å høre på musikk uten å forstyrre andre? Da har du kanskje oppgradert ørepluggene til noen hodetelefoner med skumgummipute? Jeg har hatt mine i noen år, og etter en stund begynte skumgummiputene å revne, slik at de etter hvert hadde mistet sin funksjon. Derfor fant jeg ut at det var like greit å hekle noen selv, så kan jeg jo også skifte farge etter humøret!

Vil du lage dine egne, trenger du: Babygarn eller annet mykt restegarn og passende heklepinne, for eksempel nummer 3.

1. omg: Hekle 3 luftmasker til en sirkel, som festes med en kjedemaske i første luftmaske.

2. omg: Hekle 11 halvstaver i sirkelen, som festes i første halvstav med en kjedemaske. Første halvstav er 2 luftmasker.

3. omg: Hekle 2 halvstaver i hver av forrige rundes halvstaver, slik at du nå har 22 halvstaver. Festes i første halvstav med en kjedemaske. Fortsett å gjøre som i denne omgangen til sirkelen er like stor som sirkelen på hodetelefonene dine.

4. omg: Hekle 1 halvstav i hver av halvstavene fra forrige runde.

5. omg: Nå skal det felles annenhver maske, ved å hekle to og to masker sammen, slik at trekket henger fast på hodetelefonene.

Lag en til på samme måte, og du er ferdig. Lag gjerne flere par, så har du noen å bytte på i forskjellige farger. Grei måte å bruke restegarn på!

Dette innlegget ble publisert i Adventskalender, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av frk. Vrang, Tilbehør og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s