16. desember

I dag får du oppskriften på en strikket ring, fint tilbehør til dette smykket. Det kan være lurt å bruke et garn som ikke nupper seg, og som tåler vask, spesielt dersom du lager den i en lys farge. Ellers er det en perfekt gave til små prinsesser som liker å ha på seg ring, fest gjerne på små perler på toppen også, for en ekstra prinsessefølelse!

Du trenger: Tynt garn og pinner som passer til. På bildet har jeg laget den i Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka, og pinne nr. 2,5.

Slik gjør du: Legg opp tre masker. Skyv maskene til andre enden av pinnen og strikk de rett. Gjenta til du har en snor som er halvparten så lang som omkretsen av fingeren din (eller fingeren til den som skal ha ringen).

Strikk så en maske, deretter skal du strikke en boble slik: Øk fra en maske til fem masker ved å strikke en rett, ta et kast, strikke en rett, ta et kast, strikke en rett. *Snu arbeidet og strikk disse fem maskene vrang. Snu og strikk de fem maskene rett.* Gjenta en og en halv gang mellom * og *. Nå skal de fem boblemaskene felles til én slik: ta en maske over på den høyre pinnen, strikk tre masker rett sammen, ta den masken du har på høyre pinne over den du akkurat strikket, ta denne masken over på venstre pinne igjen, og ta den siste av disse fem maskene over den du har strikket, før du tar denne over på høyre pinne igjen.

Nå har du tre masker igjen, som du begynte med. Da skal du strikke en snor på samme måte som du begynte, ved å hele tiden skyve de på andre siden av pinnen etter at du har strikket dem. Når de to snorendene er like lange feller du av maskene og syr sammen endene.

Sy gjerne på en glassperle eller flere på toppen av boblen, for litt ekstra *bling*.

Put a ring on it!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Adventskalender, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av frk. Vrang, Tilbehør og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s