19. desember

I dag får dere ikke bare en oppskrift – men to i én luke! Tovet kurv i to forskjellige størrelser. Til en kurv trenger du et nøste Finull fra Rauma, og settpinner nr 6.

Liten kurv:
Legg opp 60 masker med dobbelt garn, og strikk rundt en omgang vrangt.
Strikk 10 omganger rett, men hver annen omgang øker du en maske i slutten av hver pinne, mellom nest siste og siste maske på hver pinne.
Da har du altså 80 masker. Strikk 6 omganger rett.
Nå begynner fellingen, det gjøres slik hver omgang: Strikk en maske rett, strikk to masker rett sammen, strikk til du har tre masker igjen på pinnen, strikk to masker sammen, strikk den siste masken på pinnen rett. Fortsett med felling på denne måten til du har tre masker igjen på hver pinne, da strikkes to og to masker sammen, før tråden tas gjennom de gjenværende maskene og strammes til. Fest trådene.

Stor kurv:
Legg opp 80 masker med dobbelt garn, og strikk en omgang vrangt.
Strikk 10 omganger rett, men hver annen omgang øker du en maske i slutten av hver pinne, mellom nest siste og siste maske på hver pinne.
Da har du altså 100 masker. Strikk 15 omganger rett.
Felles på samme måte som på den lille kurven.

Toving:
For at kurvene skal få hold til å kunne holde på for eksempel nøtter, skal de toves i vaskemaskinen. Vaskemaskiner tover forskjellig, og det samme gjør forskjellig garn! Bleket hvitt garn kan ikke toves, og det kan heller ikke garn som vanligvis kan vaskes i maskinen. Jeg har gjort det slik: Begge kurvene ble lagt i vaskemaskinen sammen med et slitt badehåndkle, og omtrent en kork grønnsåpe. Maskinen min sto på et 60 graders program, med ekstra vann og 1600 omdreininger.

Mens kurvene fortsatt er våte kan du forme dem til ønsket form, og dra i de dersom du synes at de er litt små. Fyll de med valnøtter, hasselnøtter eller noe annet du vil! Det kan være lurt å ha en serviett i bunnen, så får du ikke så mye rusk som setter seg fast inni kurven. Fin vertinnegave å gi bort om du skal på julebesøk, fylles med noe mottageren vil sette pris på!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Adventskalender, Interiør, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av frk. Vrang og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s