21. Desember

Lekkert hodeplagg

Pannebånd er årets plagg! Her er en ny fin variant som du kan nyte godt av vinteren igjennom.

Du trenger: vamsegarn, pinne nr. 4.

 Slik gjør du: legg opp 7 masker på pinne nr 4. Strikk perlestrikk til arbeidet måler 4-5 cm. Legg så opp 7 masker igjen og strikk perlestrikk, lik den første. Sett så begge delene på en pinne, fortsett med perlestrikk. På den siste masken på første del øker du 1 maske, (mellom de to delene) slik at det blir totalt 15 masker på pinnen. Fortsett med perlestrikk til arbeidet måler ca. 40 cm. Del arbeidet opp i 2, med 7 masker på den ene pinnen og 8 på den andre. Strikk delen med 7 masker lik den første delen du strikket. Så fortsetter du på del nr. 2, de to første maskene strikkes her sammen, fortsett så til delen er lik den første.

Du kan og lage det i et tynnere garn med en mindre pinne str. og litt flere masker. Feks babysilk, pinne nr. 3 og ca. 20-25 masker totalt.

Montering: sy sammen de to korte delene på den ene siden, topp mot topp, slik at det blir en løkke. Så trer du de korte delene i andre enden gjennom løkken, sy så disse sammen topp mot topp. Så har du et fantastisk flott og varmt pannebånd klart til bruk! En super julegave, eller du kan beholde det selv!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Adventskalender, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av knitbymary, Tilbehør og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til 21. Desember

  1. Anne-Cath sier:

    Kult pannebånd, et sånt vil jeg ha! 🙂 Perlestrikk er kjempefint, du er flink ^^

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s