Fiskebenmønstret strikk

Det er både inspirerende og gøy å prøve ut nye teknikker. Denne uken har jeg prøvd meg  frem på fiskebenstrikk. Det er en ganske enkel teknikk som gir en utrolig fin tekstur og overflate. Det blir rett og slett kjempe fint. Man kan bruke hva som helst av garn og pinner, men jeg ville ha et mykt garn hvor teksturen kommer godt frem. Derfor valgte jeg å bruke mitu, som er 50% alpakka og 50 % vanlig ull. Dette gjør at det er mykt mot huden, men har samtdig godt hold i seg slik at mønsteret kommer tydelig frem. Dessuten valgte jeg en lys farge for at mønsteret skulle synes på best mulig måte.

Jeg ville lage en tube hals, og la opp 210 masker løst på rundpinne nr. 4,5.

Det første du gjør er å ta av den siste masken du la opp (på høyre pinne), over på den andre pinnen. Det er lurt å markere hvor du starter, slik at du vet når omgangen er over. Strikk to masker rett sammen, men ta kun den første masken av pinnen. Forsett slik ut omgangen. Strikk den siste masken i første omgang og den første maske i neste omgang på samme måte. I andre omgang skal du fortsette på samme måte, men du skal strikke maskene gjennom den bakre delen av masken. Fortsett slik ut omgangen. Gjenta disse to omgangene til du har laget den så lang du vil ha den.

Du kan og lage en hals som går to ganger rundt hodet ved å legge opp flere masker og bruke tjukkere pinne størrelse. Ellers er det nok mye annet fint man kan lage i fiskebenmønster! Jeg planlegger allerede pulsvarmere og et skjørt. Jeg legger ut flere bilder når halsen er ferdig. Kos dere med strikkinga!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Inspirasjon, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av knitbymary og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s