TanteSett

Som nybakt tante ser jeg på det som mitt ansvar at min lille niese aldri skal behøve fryse.

Jeg har strikket mye til min lille niese og dette er ett av settene jeg har strikket til henne. Settet er strikket i Inca (alpakkagarn fra Rauma) mens mønstrene har jeg funnet litt her og der.

Buksa og jakka er hentet fra boka Myk start –strikk til babyen av May B. Langhelle (Gyldendal forlag) det er en bok jeg vil anbefale til alle som har en baby å strikke til, der finnes det mange fine oppskrifter som er gøye å strikke, men ikke minst er plaggene praktiske og veldig anvendelige.

Oppskriftene på sokkene er fra en gammel kopi jeg fikk av svigerinna mi, som jeg egentlig ikke vet hvor kommer i fra. Det artige med dem er at oppskrifta kom uten bilde, så ingen av oss ante hvordan sokkene egentlig skulle bli til slutt. Det var kjempe spennende å se hvordan de ble. De ble kjempe fine!

Lua er fra en gammel bok som heter Strikk noe annet av Unn Stähr  fra 1979 (Damm forlag) som jeg også veldig varmt vil anbefale å kjøpe eller låne hvis du kommer over den. I denne boka er det ikke så mange ferdig oppskrifter, men mange ideer og oppskrifter på forksjellige måter å strikke patenter, hullmønster og fletter. En bok for de med strikke erfaring som trenger inspirasjon eller vil lære noe nytt.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Inspirasjon, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av vvooll og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til TanteSett

  1. Strikkeguri sier:

    Så nydelig sett! 🙂 Eg gler meg til den dagen eg blir tante, eg kjem til å ta på meg same ansvar 😉

  2. Anna GL sier:

    Det var utrolig flott tantestrikk! Da hadde jeg blitt glad! 🙂 Jeg tok også ansvar da jeg skulle bli tante. Da satte jeg meg ned og virkelig strikket. Siden da har jeg vært hekta. 🙂

  3. Anna GL sier:

    PS Jeg skal virkelig notere meg den boka og se om de har den på biblioteket. Det er kanskje mange flotte skatter inni den. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s