Kjøkkenkluter og andre kluter..

Er det ikke fantastisk at det nesten ikke finnes en ting du ikke kan strikke! Jeg trengte noen nye kluter til kjøkkenet, og fant en super oppskrift i et interiør hefte fra pt. Jeg hadde også lyst på noen med litt mer tekstur i, og lagde i tillegg et par stykker etter egen fantasi. (Bildet til venstre er min egen oppskrift). I heftet fra pt er det petunia bommullsgarn som anbefales, men jeg tok det jeg hadde liggende, Lekre fra Dale garn.

Min oppskrift på kjøkkenkluter:

Du får ca. 2 kluter av 1 nøste, avhengig av hvor store du vil ha de.

Legg opp 50 m på pinne nr. 3,5.

1. og 2. omg: r, 3. omg: *2 r, 2 vr*, fortsett slik ut omg. 4. omg: *2 vr, 2 r*, fortsett slik ut omg. 5. og 6. omg strikkes lik som 3. og 4. Gjenta omg 1-6 til arbeidet måler ca. 20 cm. Fell av.

Oppskrift på hank: Du trenger her heklepinne str. 3,5 eller 4. Ta enden av tråden over to fingre, surr den rundt de to fingrene en gang slik at det blir en sirkel. (Bilder med fremgangsmåte ligger her). Før hekle pinnen gjennom sirkelen, hent tråden gjennom. Ta tråden på pinnen (et kast) og dra den gjennom den som er på pinnen, slik at det blir en løkke. *Ta pinnen gjennom sirkelen, hent tråden. Dra tråden gjennom begge løkkene.* Gjenta fra * til *, slik at det blir 18 masker. Dra så i enden av tråden, slik at endene møtes og det blir en løkke. Sy den fast på kluten.

Disse klutene kommer du til å nyte godt av!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Interiør, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av knitbymary og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kjøkkenkluter og andre kluter..

  1. Anne sier:

    Nice 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s