1. desember

I dag åpnes første luken i adventskalenderen vår, så her kommer oppskrift på heklet sløyfe. Dette er en hekleoppskrift for nybegynnere. Trenger du hjelp til det helt grunnleggende om hekling, kan det være lurt å ta en titt på Garnstudio sin hekleskole.

Denne sløyfen er en super måte å bruke opp restegarn på, og sløyfen kan brukes både som brosje med en sikkerhetsnål på baksiden, eller i håret med en fliseklemme/spenne på baksiden. I oppskriften har jeg har brukt Gjestal sitt bomull sportsgarn og heklenål nr 4.

Hekle 20 luftmasker løst. Snu, og hekle en kjedemaske i den tredje luftmasken fra høyre, som vist på bildet under.

Hekle en kjedemaske i alle luftmaskene, men i siste luftmaske til venstre hekler du tre kjedemasker. Vri arbeidet 180 grader, og hekle kjedemasker i den bakre kanten av maskene. Når du kommer til hjørnet igjen, begynner du å hekle i fremre kant av maskene, som vist på bildet under.

Fortsett å hekle kjedemasker rundt i fremre kant av maskene 10 runder, eller så mange ganger du vil for å få den høyden du ønsker på sløyfen din. Nå skal sløyfen din se omtrent ut som på bildet under.

Hekle så en luftmaske, før du snur og tar den ytterste masken fra hver side og hekler kjedemasker for å lukke sløyfen. Når du har lukket hele, hekler du en ekstra luftmaske, klipper av tråden og fester den.

Med en ny tråd hekler du 14 luftmasker. Snu på samme måten som du begynte i sted, men hekle nå frem og tilbake fire ganger før du fester tråden. Da har du et stort og et lite rektangel, omtrent som på bildet under.

Så syr du sammen kortside mot kortside på det minste rektangelet rundt midten på det største, og vips – du har heklet en sløyfe!

Dette innlegget ble publisert i Adventskalender, Oppskrifter, Selvlaget, skrevet av frk. Vrang, Tilbehør og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s